Pescuit pe balastiera. Pescaria Szegedi

Dupa o perioada luuunga de lipsit de pe maluri de ape, a sosit timpul primei iesiri pe anul 2017. Am ales sa fac aceasta partida pe Balastiera Szegedi din Satu Mare, un loc mirific, bine amenajat si greu de pescuit. Spun greu de pescuit pentru ca in ciuda cantitatii de peste mai mult decat suficiente aflata in lac, find balastiera nu e cel mai usor de prins peste mare. Un lac cu multe structuri si diferite adancimi ale apei. Am facut o partida de 48 de ore impreuna cu prietenul meu Lucian Gabrian – LG Baits exclusiv la boilies.

Eu am folosit gama Art Baits – Art Enigma Boilies iar Lucian boilies si pop up din gama LG Baits. Am ales aceasta strategie convinsi fiind ca incercand o selectie a crapilor si amurilor aflati in balta, boiliesul ne poate da satisfactie, mai ales ca steam de preferinta pescarilor de aici de a momi mult cu seminte. Pe o caldura infernala am ajuns pe balta, am instalat tabara si .. la pescuit. Am avut standurile pe mijlocul apei, neavand in fata insule sau alte structuri vizibile. Am sondat apa, am inteles ce avem in fata si …. La pescuit cu noi. Avand cate trei bete de fiecare si adancimi diferite, am inceput partida incercand amandoi sa vedem de unde vin pestii si ce trebuie sa facem. Am inceput sa prindem relative repede darn u capture semnificative. Pe toata durata partidei am nadit doar cu boilies si baston de nadire, incercand sa avem paturi de nada intretinute constant si oarecum in liniste. Vecinii nostri au ales sa faca paturi de nada folosind spomb si multe seminte. Noi am ales o alta strategie. In prima noapte eu nicio trasatura, colegul Lucian reusind sa aduca la mal 4 crapii intre 4,5 si 7 kg. Ziua urmatoare adduce multa caldura si presiune din partea pescarilor pe lac. Prindem bine amandoi, Lucian reusind in jurul orei 17.00 sa pun ape salteaua de cantarire in frumos crap de peste 10 kg, fapt ce ne-a motivat sa incercam capturarea unor exemplare mai mari de crap. Pentru seara schimbare de strategie… nadire concentrate si un la carlig, pe un bat doua Art Enigma Boiliesuri de 20 mm. Carlig de 6 si montura hit & run de la PB. Dupa doua trasaturi cu crapi intre 3 si 7,5 kg in jurul orei 4 am, emotii. Suna statia si ..trasatura. Drill cu peripetii si la final .. o frumoasa oglinda avand 15.600 kg. Suntem amandoi multumiti, strategia noastra a dat roade, reusind sa punem pe saltea pestii dupa care venisem. Lucian un partener de nadejde, incredibil pescar si un caracter fantasic. Multumesc pentru omul care esti si pentru faptul ca boiliesurile pe care le produci , LG Baits au demonstrat ca prind peste.

Multumesc de asemenea prietenilor care ne – au vizitat, Istvan Szegedi, Nelutu Pop si Florin, proprietarul magazinului Vidra din Satu Mare.

Pescaria Szegedi, un loc mirific. Conditii excelente pentru pescuit.  Ne-am simtit minunat si promitem sa revenim atunci cand timpul ne va permite.